AcasaBalustri si pilastriMonumente funerareLucrari marmuraUtileCruci marmura SimeriaBalustri marmura SimeriaCruci de marmura SimeriaMonumente funerare SimeriaContactPrelucrarea datelor cu caracter personalEpitafuri
Imagine
CORNE MARCEL
INTREPRINDERE INDIVIDUALA
DSC00007656u (3) DSC00007656u (4)

Monumente funerare Simeria

Monumentele funerare marcheaza locul de odihna vesnica a unui defunct si pot sa ia diverse forme tinand cont de preferintele familiei sau chiar de preferintele defunctului daca ei au facut aceste alegeri inainte de a muri: cavou individual, mormant, cavou familial sau cpaela. Monumentul funerar pe care il alegeti ingropare in pamant sau in cavou va fi o reprezentare fizica a unei vieti. Mai mult decat atat exista si un monument in jurul caruia se aduna familia si prietenii decedatului pentru a ii aduce acestuia un ultim omagiu.
La moartea unui apropiat este uzuala achizitionarea unui mormant funerar si punerea defunctului in el pentru pastrarea amintirii persoanei decedate. Acest lucru nu este absolut obligatoriu dar reprezint o optiune aleasa in cele mai multe cazuri. Monumentul funerar poate sa marcheze atat ingroparea individuala cat si pe cea familiala.
Sunt mai multe tipuri de monumente funerare tinand cont de tipul inmormantarii. Printre cele mai des intalnite putem enumera: pietrele de mormant care acopera cavoul sau mormantul in cazul ingroparii in sicriu. Placile de mormant mai mici care nu acopera decat in mod partial un mormant cu sicrie sau acopera total o ingropare prin incinerare.
Stela este o piatra verticala pozitionata in spatele gropii. Mai rar putem avea o capela sau o sculptura. Pentru a imprastia cenusa in cazul incinerarii monumentul este unul comun si identitatea defunctului este scrisa pe el.
Oricare ar fi monumentul funerar pe care il alegeti familia poate sa aleaga sa adauge mai multe articole funerare cum ar fi o placa, o vaza, o gravura si alte simboluri religioase.

Monumente funerare Simeria


Cel mai des, monumentele funerare sunt construite din granit pentru ca materialul acesta ofera mai multe avantaje printre care si soliditatea si intretinerea extrem de usoara. Un monument funerar normal pentru a ingropa un defunct in sicriu este compus din mai multe elemente distincte.
Un cadru din granit sau din ciment care delimiteaza spatiul concesionat si care pentru morminte sustine o eventuala piatra de mormant, marimea lui variaza si culoarea poate sa fie aceeasi cu cea a monumentului sau poate fi chiar diferita.
Piatra de mormant scurta sau lunga cu cel mult 5 cm mai groasa decat mormantul clasic este cea mai raspandita fiind o piatra plata, cu o grosime care variaza tinand cont de modelul ales si pe langa ea poate sa fie sapata si o gradina pentru a planta flori sau se poate amenaja un loc de rugaciune.
Un element de granita situat intre cadru si piatra de mormant este si el foarte important.
O piatra verticala situata in spatele pietrei de mormant pentru gravarea eventualelor inscriptii cunoscuta sub numele de stela. Aceasta ofera monumentului unicitate. Tinand cont de gusturi aceasta prezinta o gama larga de unde se poate alege, insa unele cimitire interzic plasarea unei stele la mormantul funerar. Locul din fata monumentului funerar destinat apropiatilor care vin sa viziteze mormantul defunctului este si el foarte important.
Societatile de pompe funebre ofera adesea o varietate mare de posibilitati in ceea ce priveste dimensiunile, forma ori materialele monumentului funerar.
Pentru constructia monumentelor funerare pentru inmormantari, dupa ce ati facut concesia pamantului, familiile pot sa apeleze la firme specializate in asemenea constructii sau pot sa construiasca ele propriile monumente. Preturile pentru monumentele funerare sunt de o foarte mare varietate tinand cont de regiune, de modele sau de dimensiunile sale. Cele doua aspecte din urma variaza enorm in cazul in care ingroparea se va face in sicriu sau in urna dupa incinerare.