AcasaBalustri si pilastriMonumente funerareLucrari marmuraUtileCruci marmura SimeriaBalustri marmura SimeriaCruci de marmura SimeriaMonumente funerare SimeriaContactPrelucrarea datelor cu caracter personalEpitafuri
Imagine
CORNE MARCEL
INTREPRINDERE INDIVIDUALA
DSC00007656u (3) DSC00007656u (4)

Cruci marmura Simeria

 
    
Executam la comanda cruci de marmura in simeria si va putem oferi toate datele necesare pentru ca crucea comandata sa fie exact asa cum o doriti.
In cele ce urmeaza va prezentam mai multe modele si tipuri de cruci folosite de oameni de-a lungul timpului.
Poate ca crucea ortodoxa  este cea mai uzuala si mai familiara pentru noi. Dar exista multe alte variatii ale crucii cunoscute in traditia ortodoxa. Sa vedem care sunt.

Cruci marmura Simeria la comanda

 
1. Hierogliful egiptean "Anch"
 
    
Incepand cu primele secole ale crestinismului, oamenii foloseau hierogliful egiptean "Anch" ca simbol al crucii, pentru ca avea forma asemanatoare. Semnificatia "Anch" este "viata".
 
2. Crucea ancora
    
Cum ancora arata ca o cruce, ea a devenit simbolul sperantei pentru mantuire si viata vesnica. Potrivit cartii "Simboluri crestine" de Alexey Uvarov, un arheolog celebru, in unele pesteri romane vechi au fost gasite placi fara nici o inscriptie, ci cu semne de ancora.
 
3. Cruce cu vita de vie
    
Acest tip de cruce a fost folisit pentru a arata ca persoana ingropata a fost crestina.
 
4. Crucea in forma literei T
    
In Imperiul Roman, procurorii au fost executati pe cruci speciale "egiptene". Aceste cruci aratau ca litera "T". Sfantul Dmitriu de Rostov scrie ca Sfantul Profet Ezechiel a avut o viziune in care a vazut ca ingerul lui Dumnezeu a marcat oameni din Ierusalim cu litera "Tau", pentru a-i proteja de pericol. Conform traditiei, Sfantul Antonie cel Mare purta o cruce Tau pe hainele sale.
 
5. Crucea in X
    
In catacombele romane, arheologii au gasit cateva imagini: bastonul unui pastor taie litera "X", care este prima litera a lui Hristos in limba greaca.
 
6. Cruce cu jumatate de luna
    
Arheologii spun ca in acest caz luna simbolizeaza botezul. O alta semnificatie a semilunii este leaganul din impartasania.
 
7. Crucea botonee
    
In Rusia, acest tip de cruce a fost folosit  cel mai des. Puteti vedea o astfel de cruce pe diferite simboluri de stat rusesti si embleme ale oraselor rusesti.
 
8. Crucea cu petale
    
In arta vizuala din Biserica gasim adesea crucile cu petale. De exemplu, putem vedea o astfel de cruce pe omoforul Sfantului Grigorie Thaumaturg, ilustrat pe mozaicurile din Catedrala Sf. Sophia din Kiev.
 
9. Crucea cu picaturi
    
Cele patru picaturi de pe marginea crucii simbolizeaza picaturile sangelui  care a curs pe cruce in timpul Rastignirii.
 
10. Crucea apostolului Andrei
    
Incepand cu secolul al doilea, litera greaca "X" a fost folosita in diferite monograme. Nu numai pentru ca a fost prima litera a numelui lui Hristos, ci si pentru ca Apostolul Andrei si-a incheiat viata pe o cruce. De aceea a fost numita crucea Sfantului Andrei.
 
In secolul al XVIII-lea Imparatul Petru cel Mare dorea sa sublinieze diferentele religioase dintre Rusia ortodoxa si Occident. El a plasat Crucea Sfantului Andrei pe emblema de stat a Rusiei, pe propriul sau sigiliu si pe steagul flotei rusesti.
 
11. Crucea cu intersectii
    
Acest tip de cruce este utilizat pe scara larga in decoratiunile bisericesti, in obiectele liturgice si in vesmintele clericilor.
 
12. Crucea "greaca" sau Crucea antica "Korsun"
    
Conform traditiei, Sfantul  Vladimir a fost botezat in orasul Korsun. A adus o cruce "Korsun" de acolo si a pus-o pe malul fluviului Nipru de la Kiev. Crucea este tinuta acum la Catedrala Sf. Sophia din Kiev. A fost sculptata pe marmura placii printului Iaroslav, fiul Sfantului Vladimir.    
Destul de des aceasta cruce este pictata in interiorul unui cerc, care simbolizeaza semnificatia universala a lui Hristos.
 
13. Crucea lui Constantin
    
In cartea "Viata sfantului Constantin", Eusebius Pamphili, un istoric de  renumit, a descris un vis pe care Sfantul Imparat Constantin il vazuse odata: a vazut un semn pe cer. Apoi Hristos ia aparut si ia ordonat sa faca acelasi semn si sa il foloseasca

Cruci marmura simeria