AcasaBalustri si pilastriMonumente funerareLucrari marmuraUtileCruci marmura SimeriaBalustri marmura SimeriaCruci de marmura SimeriaMonumente funerare SimeriaContactPrelucrarea datelor cu caracter personalEpitafuri
Imagine
CORNE MARCEL
INTREPRINDERE INDIVIDUALA
DSC00007656u (3) DSC00007656u (4)

Cruci de marmura Simeria

Inca de la inceput ar trebui sa va anuntam ca da marmura trebuie sa fie intretinuta periodic pentru a nu fi afectata de trecerea timpului asa cum se intampla cu ea in mediul natural. Chiar daca este un material durabil acesta are o textura destul de moale si de aceea este bine sa aplicati periodic mai multe tehnici de curatare pentru a o mentine stralucitoare ca in prima zi. Marmura este o roca metamorfica ce s-a dezvoltat din piatra naturala denumita clacar. De aceea la suprafata are o textura moale care poate sa fie usor patata, zdrobita si zgariata. Si la fel ca si calcarul marmura poate sa fie usor patata de uleiuri, de anumite produse chimice sau alimentare. Pentru a evita ca acest lucru sa se intample va invitam sa va puneti in aplicare metodele de intretinere pentru a intretine marmura periodic si pentru a nu ii pierde aspectul initial.

Cruci de marmura Simeria - cele mai bune preturi


Articolele obisnuite pentru curatare cum sunt sprayurile, detergentii si orice alt agent chimic va pot ruina marmura inainte de vreme. De asemenea sunt unele produse cu o cantitate foarte mare de acid care pot sa deterioreze marmura.
Lumea marmurei este plina de finete si de culori pale. Printre preferatile arhitectilor se afla marmura alba datorita puritatii, rezistentei si stilului minimalist pe care il impune. In randurile de mai jos vom incerca sa va dezvaluim toate secretele si sa vorbim despre greselile frecvente intalnite la montaj, despre miturile care se confirma si cele care sunt raspandite doar din lipsa unei informari corecte.
In lumea pietrei natural, denumirle sunt date de numele orasului din care se exploateaza materialul. Tocmai de aceea in cazul marmurei ne lovim de denumiri cum ar fi Kavala, Carrara, Mugla, Thassos. Desigur ca mai exista si numeroase alte tipuri de marmura alba insa in randurile urmatoare va prezentam diferentele celor mai populare tipuri utilizate in tara noastra.
Prima diferenta este desigur provenienta urmata de mai multe detalii tehnice specifice fiecarei cariere in parte: densitate, rezistenta la presiune si alti coeficienti. Cele mai evidente si vizibile diferente sunt venaturile. Marmura de Carrara este cea mai populara si cea mai apreciata, nu doar pe piata din Romania ci si in lume. In calitate premium ea prezinta venaturi gri negru subtiri raspandite in placiajungand la calitatea comerciala sa prezinte mai multe nervuri groase care in final dau un aspect de marmura gri.
Marmura Kavala poate sa prezinte vanturi gri in forma crosscut sau veincut. Marmura Thassos se prezinta si sub forma de alb imaculat la calitate standard high. Marmura Mugla vine cu venaturi ca niste vene subtiri de culoare gri si galben care se raspandesc in toata suprafata sa. Marmura Afyon prezinta aceleasi nervuri ca si marmura Mugla dar cu preponderenta de culoare galben maroniu.
Marmura alba se va monta la fel ca oricare alta marmura cu sau fara rosturi, tinand cont de alegerea clientului sau a montatorului insa trebuie sa fie respectate mai multe detalii foarte importante. In primul rand ar trebui sa fie folosit si un adeziv alb special pentru marmura, preferabil flexibil sau in cazul incalzirii in pardoseala super flexibil. Adezivii obisnuiti elibereaza saruri care se vor elibera trecand prin suprafetele pietrelor naturale.
Dupa montaj nu se recomanda utilizarea detergentilor care au in componenta lor acizi pentru ca acestia vor matui marmura alba. Incercati sa utilizati numai detergenti si tratamente care sunt recomandate pentru tipul de piatra pe care il alegeti.