AcasaBalustri si pilastriMonumente funerareLucrari marmuraUtileCruci marmura SimeriaBalustri marmura SimeriaCruci de marmura SimeriaMonumente funerare SimeriaContactPrelucrarea datelor cu caracter personalEpitafuri
Imagine
CORNE MARCEL
INTREPRINDERE INDIVIDUALA
DSC00007656u (3) DSC00007656u (4)
Marmura din punct de vedere estetic este cea mai spectaculoasa piatra utilizata in constructii. Pentru placari oricine vrea sa obtina si calitati fizice si ecologice ale pietrei naturale, cat si o estetica foarte speciala pentru un spatiu anume, alegeti fara indoiala marmura. Indicele de refractie scazut din calcit permite luminii sa patrunda adanc in roca se pune in valoare venatura si coloritul deosebit ale acestor pietre. De la alb la roz, la rosu, gri albastrui, verde si negru, culorile marmurei pot sa indeplineasca cele mai variate nevoie decorative, artistice si stilistice.
Coloritului deosebit i se adauga si proprietati fizice valoroase cu o rezistenta crescuta la spargere si la trafic uman, cu porozitate scazutam marmura este in aclesi timp si indeajuns de moale pentru a putea permite taierea in placi de dimensiuni variate si o sculptare usoara. Astfel, marmura a fost inca din cele mai vechi timpuri folosind in arta monumentala, nu numai pentru placari exterioare si interioare, monumente, locasuri de cult, institutii publice, ci chiar pentru sculpturi artistice, elemente decorative, basoreliefuri, mobila de piatra, coloane si statui. Cei mai apreciati artisti ai istoriei si-au artisti ai istoriei si-au creat in marmura toate capodoperele care rezista de sute de ani.

Balustri marmura Simeria - calitate la preturi avantajoase
Toate proprietatile fizice si chimice ale marmurei, colorit, rezistenta, usurinta de taiere si omogenitate, apar ca urmare a procesului de formare in scoarta terestra. Marmura este o roca metamorfica non lamelara, compusa din carbona de minerale recristalizate, cel mai adesea calcit, forma cristalina a carbonatului de calciu sau dolomit. Geologii folosesc termenul de marmura referindu-se la rocile de calcar metaorfic dar pietrarii folosesc termenul in sens mai larg si pentru a cuprinde si calcarele metamorfice.
Metamorfozarea rocilor provoaca recristalizarea mineralelor de carbonat care au dimensiuni variabile. Piatra rezultata, adica marmura, reprezinta un mozaic de cristale recompuse, roca sedimentata originar, fiindu-i distrusa textura. Marmura alba este rezultatul recristalizarii unui calcit sau dolomit foarte pur. Marmura care contine hematit este de culoarea rosiatica sau neagra, cea care contine limonit este galbena si cea care contine impuritati de magneziu sau siliciu este de culoare verde. Cele mai obsinuite culori pentru marmura sunt cea alba, neagra gri albastruie si rosie.
Perioada antichitatii este cunoscuta pentru utilizarea marmurei pe scara larga in cele mai variate spatii locuite, daca romanii au impus-o in domeniul constructiilor, grecii antici au valorizat-o in special pe plan artistic insa ambele popoare au apreciat si calitatile fizice dar si cele estetice ale acestor pietre. Inainte egiptenii foloseau si ei marmura insa mai mult in arta monumentala funerara pe cand grecii si romanii au introdus-o in aproape orice domeniu si au facut din ea inclusiv obiecte de mobilier foarte durabile atat pentru gradina cat si pentru interioare.

Balustri marmura Simeria